ZONDAG 25 FEB 2018 • 13.00 uur

Het Dudok Kwartet Amsterdam
STRIJKKWARTET

Entree € 15,00

Bestel kaarten

Beethoven en Ligeti - Vrijdenkers schrijven voor strijkkwartet

Met openhartig en bezield spel deelt Het Dudok Kwartet Amsterdam de kern van de muziek met het publiek. De muzikanten laten zien en horen dat de muziek die ze spelen niet oud is, maar telkens weer muziek van nu.

Tijdens dit concert speelt het kwartet muziek van Ligeti en Beethoven. Ligeti toont zich in zijn tweede strijkkwartet de grootste klanktovenaar van de twintigste eeuw. In Beethovens Opus 132 staat het prachtige Heiliger Dankgesang centraal, waarmee de componist uitdrukking geeft aan zijn dankbaarheid over zijn genezing na een ernstige ziekte. Beide componisten grepen terug op eeuwenoude muziek, maar creëerden tegelijkertijd een sensationele nieuwe vorm van muziek, die nog altijd zeer tot de verbeelding spreekt. 

Strijkkwartet
Het Dudok Kwartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. De leden van het kwartet leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, het Konzerthaus in Wenen en de première van een nieuwe opera van Kaaija Saariaho in samenwerking met De Nationale Opera.
Het Dudok Quartet Amsterdam treedt jaarlijks op in vooraanstaande Nederlandse zalen, waaronder het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan het IJ en Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Ook in Podium Witteman op zondag 25 februari
Direct na het concert in Velp spoedt het kwartet zich naar Hilversum om aan te schuiven bij het programma van Paul Witteman Podium Witteman (NPO2 18.05 u). Vandaar ook dat de aanvangstijd voor het concert in het Kunstkerkje in Velp is vervroegd van 14.30 naar 13.00 uur. Dit zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteiten van Het Dudok Kwartet, maar ook over het programma van de stichting ‘Kunst in het Kerkje’.

N.b. Wegens een optreden van het kwartet in Podium Witteman begint het concert niet zoals gewoonlijk om 14.30, maar al om 13.00! uur

YouTube

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178