DONDERDAG 28 DECEMBER 2017 • 20.15 uur

Ierse folk met David Munnelly en Isaac Muller

Op donderdavond 28 december brengen David Munnelly en Isaac Muller Ierse folk en op Ierse folk gebaseerde eigen nummers in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB).

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten à € 15,00 kunt u reserveren tot donderdagmiddag 28 december 12.00 uur.

Bestel kaarten

Isaac Muller   HOUTEN DWARSFLUIT
Isaac (Ies) Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank van dit instrument begon hij te spelen en steeds meer muziek te leren.

Tijdens reizen door Ierland, Schotland en Bretagne, maar ook Spanje breidde hij zijn repertoire uit, en absorbeerde hij de details en eigenaardigheden die de muziek uit deze streken haar karakter geven. Terwijl Ierse en Bretonse het hart bleven vormen van zijn stijl en repertoire, kwamen er in de loop der tijd veel invloeden bij. Hij werkte binnen verschillende projecten met muzikanten uit allerlei disciplines, waaronder klassieke muziek jazz en wereldmuziek. Ook door deze invloeden kwam zijn huidige stijl tot stand.


David Munnely    ACCORDEON'S
David Munnelly is een accordeonist uit Belmullet, in het graafschap Mayo aan de Ierse westkust. Zijn unieke muzikale stem is gebouwd op diepe fundamenten, beginnend met invloeden uit zijn directe familie, met name van zijn oma die melodeon speelde. Daaraan werd al snel een virtuoze zwier toegevoegd, met echo's van de Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930 vol swing.

Tegenover deze wortels in de Ierse traditie wordt een verfijnde en hedendaagse begeleiding met bassen en akkoorden gesteld, waarmee hij een unieke, rijke en onvergetelijke sound creëert.

David wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Ierse accordeonisten van zijn generatie: hij heeft gespeeld met de legendarische Ierse bands De Dannan en The Chieftains, en was 15 jaar lang de frontman van The David Munnelly Band. De laatste jaren zijn zijn vaardigheden als componist en arrangeur steeds meer op de voorgrond gekomen en werkt hij nu aan een breed scala aan muzikale projecten, variërend van het veel bekroonde pan-Europese accordeonquintet Samurai, via zijn experimentele solocomposities tot de energieke traditionele Ierse band Morga.

www.davidmunnely.comwww.iesmuller.com

Zie Muller en Munnely ook op YouTube.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178