ZONDAG 23 APRIL 2017 • 14.30 uur

Sedaa - Mongoolse muziek

Een verjazzing van Mongoolse traditionele muziek met veel oorspronkelijke klanken.

Sedaa betekent ‘stem’ in het Perzisch en verbindt traditionele Mongoolse muziek met muziek uit het midden-oosten (oriënt), een bijzondere en fascinerende geluid. Door de bewerking van de nummers  door de Iraniër Omid Bahadori, klinkt het voor ons Europeanen verassend Europees.

De zangers Nasaa Nasanjargal en Naraa Naranbaatar, die in Mongolië traditionele Mongoolse muziek hebben gestudeerd, brengen je, samen met de virtuoze dulcimerspeler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori, in een exotische wereld, ergens tussen het midden-oosten en de Mongoolse steppe. De basis van de sound van deze band wordt gevormd door de natuurlijke geluiden die worden gemaakt op traditionele Mongoolse instrumenten en door de bijzondere traditionele Mongoolse keelzanggeluiden.

De zangers maken gebruik van zangtechnieken van hun nomadische verre voorouders. Zij produceren een geluid van vibrerende ondertoonzang vermengd met diep melancholische keelklanken.  Het gezang wordt ondersteund en afgewisseld met traditionele Mongoolse instrumenten, zoals: de tweesnarige  ‘paardenhoofdviool’ (Morin Khuur), een Mongoolse bas (Ikh Khuur) en een 120-snarige hakkebord (Yochin). De klanken van deze instumenten smelten samen met oosterse drumritmes van Omid. Dit alles levert een innovatief prachtige nieuwe sound. De nummers hebben ook prachtige titel, zoals bijvoorbeeld ‘de draf van de paarden’ en drager er ook toe bij dat de de luisteraar meegenomen wordt op een reis in het weidse landschap van de natuur. Kortom: traditioneel, jazzie muziek dat heel spiritueel gaat kinken in het kerkje.

Bestel kaarten

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178