ZONDAG 13 NOVEMBER 2016 • 14.30 UUR

Ernst de Corte - Lied van mijn vader

Nalatenschap van Jules de Corte
In ‘Lied van mijn vader’ zingt zoon Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij, maar ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus, in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst, op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden.’

Zang en piano
Jules’ nalatenschap en de eindeloze hoeveelheid liedjes brengt bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.
Hij wordt begeleid door de Delftse allround musicus Guus Westdorp, die met zijn solo-programma over Ramses Shaffy een diepe indruk achter liet bij de bezoekers van Première Parterre.

Een geluidsfragment
Meer informatie over Ernst de Corte

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178