ZONDAG 11 DECEMBER 2016 • 14.30 UUR

Enno Voorhorst - klassieke muziek op gitaar

Gemengd programma

Enno Voorhorst brengt een gemengd programma met werken van Villa-Lobos, Barrios Mangoré, Ponce, Moreno Torroba, Domeniconi en van Johan Sebastian Bach. Werken van Bach op gitaar zijn bijzonder. Enno: ‘gitaar is een nogal ingewikkeld instrument om voor te componeren. Met je ene hand pak je de noten, met de andere hand moet je tokkelen. Bach, Beethoven en Brahms vonden dat niet interessant. Wil je werken van hen spelen, dan zal je dat zelf moeten bewerken’.

Enno Voorhorst  groeide op in een familie van musici en studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Kappel en David Russell. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours in Hof. En in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland zoals Vredenburg, de Oosterpoort, de Anton Philipszaal en heeft uitnodigingen van Europa tot Azie en Amerika. Enno is regelmatig te gast op o.a. de gitaarfestivals van Siracusa (Sicilië), San Salvador (El Salvador) San Juan (Puerto Rico), Mikulov (Tsjechië), Istanbul (Turkije), Deajeon (Korea), Moskou (Rusland) en Tokyo (Japan).

Er zijn diverse cd’s verschenen van Enno. Zijn laatste cd ‘Bach-Pärt-desPrez’ kwam vorig jaar uit en bevat originele bewerkingen voor solo-gitaar. Classical Guitar Magazine schreef hierover: ‘Dit is een fabelachtige cd en een must voor iedere cd-verzameling’.
Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.


Een geluidsfragment
Meer informatie over Enno Voorhorst

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178