Persbericht Herstelwerkzaamheden Kerkje

Zondag 11 november 2019 – Concerten gaan wel door
Renovatie hakt erin  voor Kunst in het Kerkje
 
Vanaf heden tot februari 2019 vinden er tijdelijk geen exposities plaats in het Kunstkerkje in Velp. De renovatiewerkzaamheden die de gemeente als eigenaar van het pand laat uitvoeren, brengen onverwacht meer overlast met zich mee dan gedacht. Het risico op schade aan de kunstwerken is te groot, zo schat het bestuur van Stichting Kunst in het Kerkje (KihK) in.
De huidige expositie van Rick Duijs, Pierre Servat en Maarten Luijk wordt dus afgebroken en het laatste weekend van deze expositie, komend weekend 17 en 18 november, vervalt.
 
De renovatiewerkzaamheden bestaan uit het schoonmaken en vernieuwen van het voegwerk aan de buitengevel en het herstellen van het dak. Door trillingen echter hangen de schilderen niet meer veilig en raken de kunstwerken dagelijks bedekt met een poederige laag door het boren en hakken. Dagelijkse schoonmaak en voor ieder weekend de exposities opnieuw inrichten is ondoenlijk, aldus het bestuur van KihK.
 
Concerten gaan wel door
De concerten op 15, 25 november en 16 december gaan wel door. De concerten vinden plaats op momenten dat er niet gewerkt wordt en voor bezoekers is er dan geen enkel risico aanwezig. Alle vrijwilligers spannen zich in om het kerkje tijdig schoon te hebben zodat het (kunst)licht  toch af en toe brandt in deze donkere maanden. Op donderdagavond 15 november treedt jong talent harpiste Michelle Sweegers op, zondagmiddag 25 november JP den Tex en zondagmiddag 16 december OlgaVocaal Ensemble.
Voor meer informatie en boeking over het muziekprogramma en actualiteit van KihK, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

Monica Boschman
presentatie 'Zeerslag' op 8 december 2018

Op zaterdag 8 december a.s. presenteert Monica Boschman vanaf 15.00 uur in het kerkje haar bundel Zeerslag. Deze bundel verschijnt in de open-serie van Uitgeverij U2pi. In een poëtisch programma brengt Monica samen met een aantal bevriende dichters Zeerslagtot leven. Daarnaast wordt ze geïnterviewd door haar redacteur Jos van Hest en is er muziek van jazztrio De Mannetjes. Na afloop is er gelegenheid om de bundel te kopen en te laten signeren. Wil je deze middag bijwonen, dan graag een mailtje naar info@mbcommunicatie.nl.

Culturele ANBI status


Goed nieuws voor u en voor Stichting Kunst in het Kerkje. De Stichting Kunst in het Kerkje is opgenomen in het  ANBI-register  (Algemeen Nut Beogende Instelling). De Stichting heeft de status van Culturele ANBI. [...] Lees meer

Walk of Wisdom


Wist u dat Kunst in het Kerkje een halteplaats is aan de  Walk of Wisdom route? Deze pelgrimsroute vanuit Nijmegen is 136 kilometer lang en komt langs prachtige plekken en door mooie landschappen. 

Meer weten?

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178