9 T/M 31 MRT 2019 • ZA + ZO 11-17 u • Vernissage 9 mrt 14 u

KuBra
SCHILDERIJEN, BEELDEN

Vernissage:zaterdag 9 maart om 14.00 uur
 
Een kwalitatief hoogwaardige groepsexpositie van stichting KuBra met 6 Brabantse kunstenaars; Pierre van Dijk (impressionistische olieverfschilderijen), Bets van Boxel (realistische schilderijen), Jos van Boxel (bronzen beelden), Anjo Brohm (handgeblazen sieraden en objecten), Inge Smits (expressieve abstraherende schilderijen) en Shelly Lapré (collages, gemengde technieken op doek en hout ).
 
Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 130 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben o.a. als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.
 
De Kunstenaars:
Pierre van Dijk(impressionistische olieverfschilderijen). Met een beperkt kleurenpallet wordt het licht vastgelegd. Het vastleggen en werken met licht is van alle tijden en is en blijft een onuitputtelijke inspiratiebron.  
 
Shelly Lapré(collages, gemengde technieken op doek en hout) brengt oude herinneringen van Nederlands-Indië opnieuw tot leven in haar kunstwerken. Haar missie is het overdragen van deze moeilijke koloniale geschiedenis in kunst op positieve wijze.
 
Bets van Boxel (realistische olieverfschilderijen), tekent en schildert al haar hele leven. In 1986 begon Bets samen met haar man Jos een bedrijf in poppen maken, de Poppenstee. In 2007 kreeg Bets weer tijd om te schilderen. Bets schildert in een realistische stijl, voornamelijk stilleven en portret. De sculpturen van haar man Joszijn een aanvulling op haar werk.
 
Anjo Brohm (Glaskunst en sieraden). Vanuit de fascinatie voor kleur, structuur en vorm heeft Anjo zich door de jaren heen meerdere disciplines eigen gemaakt. Het werken met glas is eigenlijk hoofdzaak geworden, en het maken van glazen objecten en sieraden is een succesvol en niet meer weg te denken onderdeel van haar werk.
 
Inge Smits (expressieve abstraherende schilderijen). Haar werk kun je omschrijven als zeer expressief en kleurrijk met een abstraherende ondertoon. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit haar omgeving en de verre reizen die ze al heeft gemaakt.

 

Stichting KuBra – www.stichtingkubra.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178