Verwacht 2017-2018

26 MEI T/M 10 JUNI

Anook Cléonne

Regelmatig exposerend in grote steden van Europa, zoals Berlijn, nu in ons Kunst in het kerkje. Haar werkwijze richt zich op verwondering, ontroering en fascinatie voor het leven om haar heen. Hier ontstaat een wisselingwerking de zijn weg vindt naar tekeningen en beelden. 

23 JUNI T/M 8 JULI

Expositie Jong Talent

Bijzondere expositie, waarbij jonge kunstenaars uitgenodigd worden hun werk te laten zien en toe te lichten. De exposanten zijn alumni uit verschillende academies van Zuid-Nederland en staan aan het begin van hun loopbaan. Toch hebben verschillende deelnemers al naam kunnen maken door hun bijzondere werk of door prijzen te winnen. Meer informatie hierover vindt u te zijner tijd op onze website.

21 JULI T/M 5 AUG

KuBra - Kunstenaars uit Brabant

Een kwalitatief hoogwaardige groepsexpositie van stichting KuBra, Kunstenaars uit Brabant, met klassiek realistische schilderijen, die een moderne uitstraling niet schuwen, mixed-media schilderijen met o.a. leer, lieflijke keramische beelden, sculpturen van schedeltjes, botjes, ruwe edelsteentjes, oud hout, vogelveren, leer en verwrongen stukken ijzer en olieverfschilderijen van het ruimtelijke. 

18 aug T/M 2 sept

Frank Tarenskeen

De schilderijen van Frank Tarenskeen hebben een onmiskenbaar eigen signatuur: de keuze voor expressieve, sterke kleurcontrasten; dynamische en evenwichtige composities. In het spanningsveld tussen ernst en lichtheid maakt Frank Tarenskeen schilderijen die een persoonlijk beeld proberen te geven van de wereld zoals die zich aan hem voordoet.

15 T/M 30 SEP

Meta Heemskerk

Meta houdt van de uitdaging om niet-textiele materialen op een textiele en om textiel op een niet-textiele manier te verwerken. Zij gebruikt bijvoorbeeld hamer en spijkers in plaats van naald en draad. Meer informatie hierover vindt u te zijner tijd op onze website.

6 T/M 21 OKT

Frits Ottens en Bob Lejeune

Frits Ottens: Het schaduwspel van licht en donker fascineert hem mateloos. De wisselwerking van kleuren en nuances in de natuur, de objecten en de mensen heeft hem van jongs af aan kunnen bekoren. Bob Lejeune is een kunstenaar die de schilderkunst al vroeg in zijn artistieke carrière inruilde voor oeroude traditie van de keramische techniek. Bob Lejeune is geen beeldhouwer, maar een beeldbouwer.

3 T/M 18 nov

Rick Duijs, Maarten Luijk, Pierre Servat

Een interessant driemanschap. Rick Duijs is gefascineerd door de 17e eeuwse schilderkunst. Met minitieuze precisie legt hij de werkelijkheid vast. Het werk van Pierre Servat ademt paradoxen, illusies en dubbelzinnigheden uit in kleur en expressie, terwijl de beelden van Maarten Luijk gaan over mystiek, verhalen en vertelsels uit de natuur.

1 T/M 16 dec

Wim Lemmens, Ton en Beppie Lotterman

Wim Lemmens, Ton en Beppie Lotterman zijn drie kunstenaars van de Osse kunstinrichting K26. Ieder op zijn/haar eigen wijze brengen ze hun manier van kijken dichter bij de toeschouwer. Zoals Wim Lemmens het aspect van beweging in beeld weet te brengen, worden we bij Ton Lotterman attent gemaakt op beelden die we dagelijks aantreffen. Beppie Lotterman wijst ons op de expressieve taal van kleur en poëzie door haar schilderwerk.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178