Verwacht 2017-2018

2 T/M 17 DEC

Niek Nagengast en Bea Evers

Niek Nagengast: ‘Wat ik als prachtig ervaar om me heen, wat me diep raakt, krijgt in innerlijke beelden de kleur en vorm die ik op papier of in materiaal uitdruk’. Bea Evers: ‘Als een vorm, houding of blik me raakt, kan dat het startpunt zijn voor een schilderij, maar ik geniet het meest als ik die beelden weer los kan laten en er mijn eigen interpretatie aan kan geven.

23 DEC T/M 7 JAN

Jacqueline Roelofs, Petra Teunissen en Hans Garritsen

Zeven beeldend kunstenaars uit Cuijk en omgeving exposeren. Wat hen verbindt is hun liefde voor de kunst. Wat hen onderscheidt is hun thematiek en stijl. Van 24 december 2017 tot en met 7 januari 2018 exposeren Jaqueline Roelofs, Petra Teunissen en Hans Garritsen. 25, 30 en 31 December is er geen expositie.

3 T/M 18 FEB

Orlando Willems

In deze expo, op de drempel van zijn vijftigste levensjaar, betreedt hij de kleuren met beide voeten en geeft hij de dood een hand. De expositie moge een heraut zijn naar het verleden en een nieuw beginnende cirkel naar morgen.

3 T/M 18 MRT

Olga van Cromvoirt en Lyda Lammers

Belangrijke thema’s in het werk van Olga van Cromvoirt zijn menselijke figuratieve en ruimtelijke vormen. Ze gaat op onderzoek naar fragmenten van het menselijk lichaam. De onderwerpen van Lyda Lammers haar werk wortelen in de historie, een bijzondere ontmoeting, of een boek en worden verweven met dromen, ervaringen en ingevingen. 

31 MRT T/M 15 APR

ToPé en Kieta Nuij

ToPé observeert mens, cultuur en natuur en creëert aan de hand van die observaties grafisch werk, schilderijen en objecten. Kieta Nuij verbeeldt mensen in brons. Zij geeft vorm aan allerlei facetten van het menselijk leven. 

26 MEI T/M 10 JUNI

Anook Cléonne

Regelmatig exposerend in grote steden van Europa, zoals Berlijn, nu in ons Kunst in het kerkje. Haar werkwijze richt zich op verwondering, ontroering en fascinatie voor het leven om haar heen. Hier ontstaat een wisselingwerking de zijn weg vindt naar tekeningen en beelden. 

23 JUNI T/M 8 JULI

Expositie Jong Talent

Bijzondere expositie, waarbij jonge kunstenaars uitgenodigd worden hun werk te laten zien en toe te lichten. De exposanten zijn alumni uit verschillende academies van Zuid-Nederland en staan aan het begin van hun loopbaan. Toch hebben verschillende deelnemers al naam kunnen maken door hun bijzondere werk of door prijzen te winnen. Meer informatie hierover vindt u te zijner tijd op onze website.    Jong talent kan zich nog opgeven tot 23 december 2017. Lees meer

15 SEP T/M 30 SEP

Meta Heemskerk

Meta houdt van de uitdaging om niet-textiele materialen op een textiele en om textiel op een niet-textiele manier te verwerken. Zij gebruikt bijvoorbeeld hamer en spijkers in plaats van naald en draad. Meer informatie hierover vindt u te zijner tijd op onze website.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178