Verwacht 2018-2019

6 T/M 22 APRIL 2019 

3 Generaties Van Rossem

In deze gezamenlijke expositie van vier leden van de familie Ru van Rossem, zal duidelijk te zien zijn dat zij door Ru verbonden en geïnspireerd zijn. Zichtbaar zijn de overeenkomsten die zij met elkaar hebben, namelijk de gelaagdheid in het werk, de dynamiek en de inspiratie uit natuur en cultuur, ieder vanuit zijn eigen visie en techniek.

27 APRIL T/M 12 MEI 2019

Jacobine Bekkers en Carel Retera

De hoeden van Jacobine zijn eigenlijk niet echt hoeden, ze behoedenniet maar zijn een extreem accent op het hoofd van de drager die als het ware zichzelf binnen de omgeving verheft. De uitdaging van Carel Retera is om verder te kijken dan de afleiding van wat in eerste instantie opvalt en om het unieke zelf te vangen.

10 JUNI 2019

Kunstadvies

Dit bijzondere evenement wordt georganiseerd door Kunst in het Kerkje en is voor alle amateur kunstbeoefenaars. Op deze middag kun je komen met je schilderwerk, keramiek, foto’s of tekeningen. Twee academie docenten, Theo Poels en Dagmar Baars, staan voor je klaar om je werk te bespreken en opbouwend advies te geven. 

22 JUNI T/M 7 JULI 2019

Helma van den Elshout

Helma van den Elshout werkt met acrylverf op hardboard en voegt daar meestal pastelkrijt aan toe. Dit levert prachtige verstilde portretten op.

20 JULI T/M 4 AUG 2019

Joop Speekenbrink en Peter Bergenhenegouwen

Speekenbrink heeft iets met water. Jarenlang schilderde hij water dat niet als gewoon water waterpas staat, maar water dat overeind staat zoals in zeeën, brandingen stortbuien en stroomversnellingen. De rode draad in het werk van Bergenhenegouwen is beweging. Motorisch, mechanisch, mentaal of perspectivisch.

17 AUG T/M 1 SEP 2019

Wim Lemmens, Ton en Beppie Lotterman

Kleur en poëzie zijn belangrijke inspiratiebronnen in het werk van Beppie Lotterman. Ton Lottermans foto’s geven weer wat hij gezien heeft. Er wordt niet geregisseerd bij de opname, ook wordt er later niets aan toegevoegd of weggehaald. Wim Lemmens laat zich inspireren door de natuur, zijn omgeving, of grote gebeurtenissen en probeert het aspect van de beweging hierbij tot uitdrukking te brengen.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178