Verwacht 2017-2018

18 aug T/M 2 sept

Frank Tarenskeen

De schilderijen van Frank Tarenskeen hebben een onmiskenbaar eigen signatuur: de keuze voor expressieve, sterke kleurcontrasten; dynamische en evenwichtige composities. In het spanningsveld tussen ernst en lichtheid maakt Frank Tarenskeen schilderijen die een persoonlijk beeld proberen te geven van de wereld zoals die zich aan hem voordoet.

8 T/M 9 sept

Monumentendag met expositie

Tijdens dit monumentenweekend is er een expositie van Aris Engel, Gerdy Weijnen en Lisetteh met drukwerk, keramiek en schilderijen. Aris Engel verzamelt gevonden voorwerpen en maakt gebruik van verschillende druktechnieken. Voor Lisetteh is etsen het verlengstuk van tekenen en Gerdy Weijnen verwerkt menselijke figuren met bloem, blad en dieren in haar beelden.

15 T/M 30 SEP

Meta Heemskerk

Meta houdt van de uitdaging om niet-textiele materialen op een textiele en om textiel op een niet-textiele manier te verwerken. Zij gebruikt bijvoorbeeld hamer en spijkers in plaats van naald en draad. Meer informatie hierover vindt u te zijner tijd op onze website.

6 T/M 21 OKT

Frits Ottens en Bob Lejeune

Frits Ottens: Het schaduwspel van licht en donker fascineert hem mateloos. De wisselwerking van kleuren en nuances in de natuur, de objecten en de mensen heeft hem van jongs af aan kunnen bekoren. Bob Lejeune is een kunstenaar die de schilderkunst al vroeg in zijn artistieke carrière inruilde voor oeroude traditie van de keramische techniek. Bob Lejeune is geen beeldhouwer, maar een beeldbouwer.

3 T/M 18 nov

Rick Duijs, Maarten Luijk, Pierre Servat

Een interessant driemanschap. Rick Duijs is gefascineerd door de 17e eeuwse schilderkunst. Met minitieuze precisie legt hij de werkelijkheid vast. Het werk van Pierre Servat ademt paradoxen, illusies en dubbelzinnigheden uit in kleur en expressie, terwijl de beelden van Maarten Luijk gaan over mystiek, verhalen en vertelsels uit de natuur.

1 T/M 23 dec•niet op 16 dec

Wim Lemmens, Ton en Beppie Lotterman

Wim Lemmens, Ton en Beppie Lotterman zijn drie kunstenaars van de Osse kunstinrichting K26. Ieder op zijn/haar eigen wijze brengen ze hun manier van kijken dichter bij de toeschouwer. Zoals Wim Lemmens het aspect van beweging in beeld weet te brengen, worden we bij Ton Lotterman attent gemaakt op beelden die we dagelijks aantreffen. Beppie Lotterman wijst ons op de expressieve taal van kleur en poëzie door haar schilderwerk.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178