ZONDAG 27 OKT 2019 • 14.30 uur

Trio Strobos-Bercken-End 
KLASSIEKE MUZIEK

Entree € 16,00

Bestel kaarten

Trio Strobos-Bercken-End bestaat uit messosopraan Karin Strobos, pianiste Daria van den Bercken en fluitiste Filicia van den End.

Alhoewel deze dames alle drie een drukke en bruisende solo-carrière hebben kunnen ze het niet laten om als trio concerten te blijven geven! Een gouden combinatie, zo bleek na een tour in alle grote zalen van Nederland in de serie Het Debuut waarna zij als bekroning de Debuut Publieksprijs wonnen. Zij traden als trio ook buiten Nederland op in o.a. Jordanië en Syrië, op uitnodiging van de Jordanian-Dutch Friendship Association.
Een concert met het Strobos-Van den End-Van den Bercken trio brengt grote diversiteit in repertoire en bezetting. Van opera aria’s tot romantische sonates, van Caccini tot nieuw werk speciaal voor dit trio gecomponeerd. Het trio praat de programma’s graag aan elkaar.

Mezzosopraan Karin Strobos sloot haar studie aan het Utrechts Conservatorium af met de hoogste onderscheiding. Ze won verschillende prijzen en was ensemble lid bij de Opera Studio Nederland. Strobos brak internationaal door als Octavian in Der Rosenkavalier van Richard Strauss onder leiding van Sir Simon Rattle. Behalve in opera’s is ze ook veelvuldig te horen op festivals en bij orkesten. Tijdens haar studie volgde ze de Internationale Liedklas van Udo Reinemann, waar ze een grote liefde opdeed voor de liedkunst. Samen met Felicia van den End en Daria van den Bercken nam ze in de concertserie ‘Het Debuut’ de publiekspijs in ontvangst.

Felicia van den End begon haar fluitstudie bij Abbie de Quant in de Jong Talentenklas van het Utrechts Conservatorium. Ze won talrijke prijzen op concoursen in binnen- en buitenland, waaronder het Prinses Christina Concours en het internationale fluitconcours ‘Jeunesses Musicales’ in Boekarest. Bovendien kreeg ze de Essent Music Award voor jong talent. Ze treedt op als soliste met orkesten in binnen- en buitenland, en speelt daarnaast ook veel kamermuziek. Felicia heeft een exclusief platencontract bij Sony Classical.

Daria van den Bercken behoort tot de origineelste pianotalenten van Nederland. Ze studeerde bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert in Amsterdam en later in Bloomington bij Menahem Pressler en Leonard Hokanson. Ze won prijzen op onder meer het Steinway Concours en het Prinses Christina Concours en nam de Vriendenkrans in ontvangst. Daria heeft een exclusief platencontract bij Sony Classical.

YouTube

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178