ZONDAG 16 DEC 2018 • 14.30 uur

Concert Olga Vocal Ensemble
RENAISSANCE TOT BARBERSHOP

Entree € 15,00

Bestel kaarten

Na veel concerten, tournees naar Amerika en IJsland en het uitbrengen van een nieuwe cd (de tweede) afgelopen jaar, brengt Olga nu een internationale kerstviering ten tonele. Te verwachten is een avond vol prachtige oude kerstmuziek, gecombineerd met moderner repertoire; alles ondergedompeld in een speciaal (en geheim) tintje. Olga Vocal Ensemble maakt muzikaal plezier – en dat willen ze delen met de hele wereld.
De vijf jonge mannen zijn klaar om elk hart te veroveren met hun heldere stemmen en charismatische presentatie. Olga is een jonge a capella groep die de oude zangtradities op een frisse manier benadert. Zij combineren enthousiasme, humor, drama met een oorspronkelijke vocale helderheid. Hun repertoire omvat duizend jaar muzikaal plezier en het ensemble is inmiddels bekend vanwege  haar unieke programma’s waarin bewogen klassieke muziek samenkomt met populair repertoire – van middeleeuwse IJslandse drinkliederen tot nostalgische hits uit grootmoeders tijd. De karakteristieke sound van Olga blendt het geheel tot een muzikale smoothy. Olga Vocal Ensemble werd opgericht in 2012 op het Utrechts conservatorium met Nederlandse, IJslandse, Engelse en een Russische zanger, die elk hun nationale repertoire inbrachten in de groep.
Het enesmble werd het gecoacht door Paul Phoenix van de King’s Singers en adopteerde het een rode ketel als mascotte.

Bjarni Guðmundsson zingt eerste tenor, Jonathan Ploeg tweede tenor, Gulian van Nierop neemt de baritonpartij voor zijn rekening. Pétur Oddbergur Heimisson zingt eerste bas en Philip Barkhudarov zingt de allerlaagste noten. Alle vijf de leden zijn studenten van Jón Þorsteinsson in Utrecht.

Van Renaissance tot barbershop
Olga’s repertoire omvat minstens vijf eeuwen aan muzikale vreugde, van Renaissance tot barbershop. Olga beoogt haar publiek genot te bezorgen met ongebreideld plezier, drama, enthousiasme en gewoonweg prachtige muziek. Met de tournees naar IJsland, Duitsland, Frankrijk en Luxembourg en met vele concerten in Nederland zijn ze een hechte groep geworden die uitstekend op elkaar is ingespeeld. Met humor en enthousiasme pakken ze hun publiek in. Luister naar een paar van hun liedjes op Soundcloud.

YouTube

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178